kamp van koningsbrugge – waarom
alle mannen watjes zijn
Kamp van Koningsbrugge is een hit! Wie het nog niet gezien heeft mist een heerlijk stukje echte tv. Een groep van vijftien burgers waagt zich aan de opleiding van de Special Forces. Het is een echte martelgang van zeer zware fysieke en mentale beproevingen, vrijwel zonder slaap. Alleen de allerbesten halen de eindstreep.
Waarom trekt Kamp van Koningsbrugge zo aan? Wat maakt dat wij hiernaar willen kijken? En welke man vraagt zich niet af of hij dit ook zou kunnen?
Helaas geld voor 99,9% van al die stoere mannelijke kijkers, dat het antwoord op die vraag NEE is. Je kan het niet. En waarom? Omdat je een watje bent! Je durft niet eens om loonsverhoging te vragen, denk je dan wel enige kans te maken in een echt gevecht op leven en dood? Je kunt jezelf niet eens dwingen om naar je werk te fietsen, denk je dan dat je jezelf wel kunt dwingen om zonder eten en slaap 40 kilometer te lopen met 20 kilo bepakking?
Natuurlijk is dit niet helemaal een eerlijke vergelijking. Niet iedereen hoeft een Rambo te zijn, en ik zal ook niet beweren dat ik zelf door de keuring kom. Toch is het een maatschappelijk issue wat aandacht nodig heeft, er is een algemeen gebrek aan veerkracht.
Wij leven in een zeer comfortabele tijd. Echte fysieke dreiging kennen we bijna niet meer. We zijn altijd voorzien van lekker en voedzaam eten, een warm, zacht bedje en een auto die ons van A naar B brengt. Nooit in de wereldgeschiedenis kon je zo snel en makkelijk in al je behoeften voorzien als jij en ik nu.
Helaas is de keerzijde van al deze luxe dat we als mannen ongelooflijk slap zijn geworden. Fysiek en mentaal kunnen we bijzonder weinig verdragen.
Fysiek ongemak wordt uit de weg gegaan en de grens van fysiek ongemak daarmee steeds verder verschoven. Slaap je 1 keer op een matras wat net een tikkie te hard is, dan loop je twee weken met rugpijn. Staat de thermostaat 1 graad te laag, ga je bibberend door je huis. Wordt je niet gewaardeerd op je werk, dan ligt burn-out en depressie al snel op de loer.
Net zoals angstige mensen, enge situaties vermijden, en zo steeds angstiger worden, word je ook steeds minder sterk/weerbaar/veerkrachtig, als je moeilijke situaties uit de weg gaat. En omgekeerd worden mensen die door moeilijke situaties heen gaan vaak veel sterker daardoor. De meest krachtige personen hebben in hun leven echte beproevingen doorstaan en zijn daar wijzer, krachtiger, evenwichtiger uit gekomen.
Serieuze fysieke en mentale uitdagingen moeten we tegenwoordig opzoeken. Het komt meestal niet vanzelf op ons pad. En als het wel komt, zijn we er daarom vaak niet klaar voor.
Als je niet gehard bent, of jezelf leert overwinnen, kunnen gebeurtenissen in je leven je veel sneller uit het lood slaan. Daarom daag ik jou uit om fysieke en mentale uitdagingen aan te gaan en jezelf te harden, en weerbaarder te worden. Je toekomstige zelf gaat je er dankbaar voor zijn!
De voordelen van jezelf uitdagen, grenzen verleggen en harden, zijn eindeloos. Je kunt fysiek meer aan, wordt minder snel ziek en raakt minder snel geblesseerd. Dit werkt evengoed aan de mentale kant. Je ziet minder op tegen uitdagingen en hebt meer zelfvertrouwen.
In Kamp van Koningsbrugge zie je hoe trots de deelnemers zijn, zelfs als ze uitvallen halverwege het programma. Alles wat ze overwonnen hebben, heeft hen sterker gemaakt.
Stel jezelf de vraag, welke problemen en uitdagingen ga ik uit de weg en wat levert me dat op? Kan ik ze overwinnen als ik sterker, weerbaarder en meer gehard ben?
Wil jij ook je weerbaarheid vergroten en veerkrachtiger en sterker worden? Vraag meteen een gratis werkblad aan met 5 acties om meteen mee aan de slag te gaan. Of neem contact op om te bespreken wat jij graag wil en wat ik daarin voor jou kan betekenen.